Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 AndreasAgro Gyakran Ismételt Kérdések | Munka Dániában | Külföldi munka

Gyakran Ismételt Kérdések

faq

Bejelentett a munka?

Természetesen bejelentett munka. A munkavégzés Dániában, illetve Németországban történik, a munkaszerződést dán céggel kötik a munkavállalók, Magyarországon, cégünk irodáiban, magyar nyelven. A szerződéskötés alatt minden kérdésre válaszolunk, minden részletre kitérünk.

 

Muszáj-e a nyelvtudás? Minimális angol vagy német nyelvtudás nélkül egyik pozíciónk se tölthető be? Megoldható-e az, hogy egy csapat megy és az egyik beszél angolul vagy németül?

Legalább alapszintű angol vagy német nyelvtudás szükséges, amit a megrendelő minden esetben megkövetel, a vele való kommunikációhoz, illetve ahhoz, hogy el tudja mondani a munkát. Csoportban történő munkavégzés esetén ugyan előfordulhat, hogy egy minimális, alapfokú nyelvtudás nélkül lehet dolgozni – azonban csoportos megrendelés ritka, amennyiben van, akkor is rövidtávú, és a nyelvtudás hiánya gyakorlatilag ellehetetleníti a továbbszervezést.

 

Mennyi a fizetés?

A fizetések munkatípusonként eltérőek: más a fizetés egy szakképzettséget igénylő, és más egy szakképzettségi igény nélküli munkánál, változóak a különböző mezőgazdaságon belüli tevékenységek esetén, a szakipari munkáknál. Természetesen konkrét munkaajánlathoz konkrét bér tartozik, amit a munkaajánlattal egy időben tisztázunk mindenkivel.

Németországi munkavállalás esetén a bérezés minden esetben a német bértábla alapján történik.

 

Hány órát lehet, hány órát kell dolgozni? Minden nap lehet-e, kell-e dolgozni?

A minimum biztosított óraszám heti 40 óra, amit a megrendelőinkkel is rögzítünk, ám nagyon sok esetben ennél jóval magasabb heti óraszámot tudnak munkavállalóink vállalni. A különböző típusú tevékenységek különböző napi/heti időbeosztásban végzendőek, azonban a heti 1 pihenőnap minden munkavállalónk részére biztosított.

 

A kiutazást a cég fizeti?

Az utazási költséget rövidtávú munka esetében cégünk állja, hosszú távú munka esetében az utazás a munkavállaló költsége. A kiutazás 45.000 Ft feletti részét minden esetben átvállaljuk.

 

Mikor kezdődik a munka? Az interjútól számítva mennyi időn belül lehet utazni?

Folyamatosan érkeznek hozzánk munkalehetőségek megrendelőinktől, melyekre azonnal, vagy 2-3 napon belül kell indulni, ezért ilyenkor nincs idő meghirdetni az állást. A személyes interjú során, a szakképzettség, tapasztalat, nyelvtudás függvényében, illetve attól függően, hogy ki milyen hosszú időtávra vállalna munkát, elmondjuk, hogy az eddigi, többéves tapasztalatunk alapján előre láthatóan milyen időtartamon belül várható megfelelő munkalehetőség.

 

Milyen sűrűn lehet hazajönni?

Egy adott munka elkezdésekor, az első néhány héten-hónapban nem ajánlott hazajönni (természetesen ez megbeszélés kérdése), a későbbiekben is minden esetben egyeztetünk a hazalátogatásról.

 

A szállás és az ellátás biztosított?

Dániai munkavégzés esetén a szállás és a rezsi költsége nem a munkavállalót terheli, a szállást cégünk biztosítja. A főzéshez szükséges körülmények biztosítottak, az étkezés költsége a munkavállalót terheli.

Németországi munkavégzés esetén cégünk segítséget nyújt a szállás és az utazás megszervezésében, a szállás költsége a munkavállalót terheli.

 

Milyen a szállás?

A szállás minden esetben a munkavégzés helyéhez közel található, tisztálkodási és főzési lehetőség, illetve mindenkinek külön hálóhelyiség biztosított. Minden konkrét munkaajánlatnál elmondjuk, hogy milyen típusú, méretű, fajtájú, felszereltségű, stb. a szállás.

 

Milyen közlekedési eszközt használhatok?

A szállás és a munkavégzés helye jellemzően közel vannak egymáshoz: gyalog, vagy kerékpárral megközelíthető. Dániában az a jellemző, hogy a megrendelő ad egy kerékpárt saját használatra, amivel a munkavégzés helyére, boltba el tudsz menni. A fentiek értelmezéséhez fontos tudni, hogy Dániában a kerékpár az alap közlekedési eszköz. Németországban is természetesen a munkahelyhez közeli szállást ajánlunk.

 

Milyen messze van a legközelebbi bolt, illetve dohányüzlet?

Dániában a munkák jellemzően farmokon, városon kívül, attól pár kilométerre, kerékpárral megközelíthető távolságban vannak.

Németországban, amennyiben mezőgazdasági munkavégzésről van szó, úgy a szállás a farmokon található; amennyiben gyári, raktári, egyéb fizikai kisegítő munkákról van szó, úgy városokban, bérelt szállásokon, lakásokban történik az elhelyezés. Minden esetben saját szoba biztosított.

 

Munkaruhát kapok vagy vinni kell?

Amennyiben nem valamilyen speciális munkaruháról van szó, hanem egy ruháról, amiben munkavégzés történik, úgy azt a munkavállalónak kell biztosítania. Speciális ruhát, esetleg felszerelést a megrendelő vagy a cég biztosít.

 

Meddig tartanak a munkák?

A néhány hét időtartamú munkától kezdődően az éven átnyúló munkáig bezárólag minden előfordul.

A mezőgazdasági munkák mind Dániában, mind Németországban szezonfüggőek.

Dániában elsődleges profilunk a mezőgazdaság, így a szezonalitás elég erősen befolyásolja munkakínálatunkat. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy mezőgazdasági, állattartási tapasztalattal, szaktudással rendelkező munkaerőre egész évben szükség van, tavasztól őszig pedig nagy számmal fordulnak elő növénytermesztéssel kapcsolatos munkák is.

Németországban a gyári, raktári, csomagolási, egyéb fizikai kisegítő munkáink jellemzően közép- vagy hosszú távon végezhetőek.

Ha valaki tovább dolgozna, mint az adott, előre megbeszélt munka tart, őt továbbszervezzük egy számára megfelelő munkahelyre.

Ahhoz, hogy ’kezdőként’, újként, hosszabb távon tudjon dolgozni, az új környezet, az új viszonyok kipróbálása érdekében praktikus az elején rövidebb távú munkát is bevállalni.

 

Köteles vagyok-e elvállalni egy munkát?

Akkor keressük meg munkaajánlattal, ha a megrendelésben szereplő feltételek passzolnak az interjú során felvett adatokkal – munkatapasztalat, nyelvtudás, stb. Ilyenkor elmondunk minden részletet (munka típusa, hossza, munka- és szálláskörülmények, stb.), válaszolunk minden  kérdésére. Amennyiben megfelelő az ajánlat, akkor beajánljuk a megrendelőnél, ha nem, akkor a későbbiekben megkeressük egy másik ajánlattal. Ha nem megfelelő, akkor megbeszéljük, hogy milyen feltételek nem voltak megfelelőek, hogy a legközelebbi, részünkről jövő ajánlat minél célirányosabb legyen.

 

Kövess minket!