Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/2/f/andreasagro.com/httpd.www/wp-content/themes/oliver/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746 AndreasAgro Hasznos Tudnivalók | Dániai munka | Külföldi munka

Hasznos Tudnivalók

Munkavállalási feltételek

 

Szerződéskötéshez szükséges

 

Hasznos tudnivalók a dániai/németországi kiutazáshoz

 

Itthoni teendők kiutazás előtt

 

haasznos_munkaugyi_feladatok

Munkavállalási feltételek

Tájékoztatjuk a jelentkezőket, hogy az általunk meghirdetett  munkakörök betöltéséhez az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:
1.)  Legalább alapfokú angol vagy német nyelvtudás, melyet toborzóink előzetesen a telefonos időpont egyeztetés során, majd a személyes interjú alatt minden esetben felmérnek. Az alap angol vagy német nyelvtudás mellett az alábbi nyelvek közül bármely ismerete előnyt jelenthet a munkavállalásnál:

– dán
– norvég, svéd
– bármilyen szláv nyelv ismerete

Az alapfokú nyelvtudáson az alap-kommunikációra képes, nem tökéletes, társalgási szint alatti nyelvtudást kell érteni. Lényeges szempont, hogy Szerződött Partnereink dániai vagy németországi telephelyén a munkavezető szóbeli utasításait ténylegesen megértsék és egyszerű nyelvezettel, de képesek legyenek önállóan válaszolni alapvető kérdésekre.

2.) Szakmai tapasztalat

A mezőgazdasági irányban megpályázott aktuális munkakör esetében kérjük, hogy olyanok jelentkezzenek, akik már dolgoztak mezőgazdaságban, értik és ismerik az általuk betölteni kívánt munkakörrel járó feladatokat és elvárásokat.

Raktári, csomagolási, komissiózási és egyéb fizikai kisegítő munkáink esetén is előnyt jelent ha jelentkezőinknek már van ilyen irányú tapasztalata, de ez nem minden megrendelőnknél feltétel.

3.) Jogi követelményeknek való megfelelés

– Magyar vagy más Európai Uniós állampolgárság
– „Hatósági bizonyítvány lakcímadatokról” megnevezésű okirat, mely az állandó, vagy tartózkodási címe szerinti illetékes okmányirodánál kérelmezhető díjmenetesen, külföldi munkavállalás céljából való hivatkozással,
– kártya alapú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél (magyar állampolgároknál)
– a Munkavállaló vagy közeli hozzátartozója nevére szóló, érvényes bankszámlaszerződés és ehhez tartozó, érvényes bankkártya.

4.) Működőképes, kártyafüggetlen mobiltelefon, töltővel

A készülékéhez dán mobiltelefonkártyát (SIM kártya) és ahhoz kapcsolódó, +45 hívószámú dán telefonszámot biztosítunk a kiutazó Munkavállalók részére, melyen a Munkavállalók díjmentesen fogadhatnak hívásokat a Dán Királyság területén, illetve ügyintézés céljából díjmentesen hívhatják a szerződéskötéskor egyeztetett telefonszámot.

 

Szerződéskötéshez szükséges

Az alábbi okmányokat, adatokat hozza magával a szerződéskötéshez:
 • Személyazonosító igazolvány

  (régi típusú igazolvány esetén, amennyiben az 1991 előtti, akkor útlevél is szükséges)

 • Lakcímkártya
 • Adókártya
 • TAJ kártya
 • TB (társadalombiztosítás)

  Egy Európai Uniós állampolgár két országban egyszerre nem lehet egy időben biztosítva, ezért a magyar biztosítás lemondására van szükség, amely intézéséhez biztosítjuk a szükséges kitöltendő dokumentumot.

 • Bankszámla

  Saját névre szóló magyar, Forint alapú bankszámla és bankkártya. (Amennyiben nem magyar bankszámlával rendelkezik, a többlet költségek Önt terhelik és ez esetben szükséges az IBAN és SWIFT kód.)

 • Házassági anyakönyvi kivonat vagy másolata – amennyiben házas
 • Lakcímigazolás

  Okmányirodából/népességnyilvántartóból: másolat a nyilvántartásban tárolt adatokról (ingyenesen kiváltható, melyet azonnal kiadnak, illetékmentesen. Ha mégis probléma merülne fel az illetékes okmányirodában, keresse budapesti irodánkat központi számaink egyikén: 06-1/769-0755,  06-70/606-4000.)

Hasznos tudnivalók a dániai, illetve németországi kiutazáshoz

Készpénz az utazáshoz:

Az utazás során számítania kell egyéb költségekre. Olykor a helyszínen kell megváltania menetjegyét. Ezért kérjük, gondoskodjon elegendő (legalább 30 000 Ft-nak megfelelő) Euróról vagy dán koronáról.

Utazás és szabadságok:

A kiutazásról a szerződéskötéskor kapott útiterv segítségével tud eligazodni.
Repülővel történő utazáskor érdeklődjön az utazás szervezőjétől, hogy mennyire terhelheti csomagját.
Fontos, hogy minden egyes szabadság és hazautazása előtt először egyeztessen irodánkkal, majd csak ezután, a tőlünk kapott engedéllyel egyeztessen a megrendelővel a szabadságát illetően! Ennek a megszegése szerződésszegésnek minősül, ami rendkívüli felmondást vonhat maga után.
Kizárólag az Önnek járó időarányosan kivehető szabadságát tudja fizetett szabadságként kivenni.
Hogy ezt Dániában/Németországban vagy Magyarországon kívánja kivenni, szintén egyeztesse velünk! Minden hazaút költsége a munkavállalót terheli.

Költségek elszámolása:

Amennyiben a munkavállalónak olyan költsége lenne, mely költség a Munkáltatót terhelné, előzetesen mindenképpen lépjen kapcsolatba kollégánkkal! A kiutazása során vásárolt vonat- és buszjegyekről kapott számlát és magát a jegyet is juttassa el irodánkba 1 hónapon belül!

Egészségügyi ellátás Dániában:

Ön, mint Munkavállaló, Dániában lesz bejelentve, tehát érvényes biztosítása lesz, így jogosult az egészségügyi ellátás igénybevételére. Mindezek alól kivétel a fogorvosi ellátás, azt külföldön (is) Önnek kell állnia. Dániai munkavégzés esetén adót, illetve nyugdíjjárulékot is Dániában fizet. Németországi munkavégzés esetén a vonatkozó törvények és rendelkezések alapján az adók Németországban, a járulékok Dániában kerülnek megfizetésre. Amennyiben segítségre van szüksége, keresse irodánkat.

 

Itthoni teendők elutazás előtt

 • Elutazás előtt ki kell jelentkezni a magyarországi TB rendszerből, mivel az Európai Uniós állampolgárok nem lehetnek egyszerre két tagországban biztosítottak.
  (Ha véget ért a külföldi munkavégzés, természetesen ismételten be kell jelentkeznie a TB-be)
 • Dániában vagy Németországban is magyar bankszámlát, bankkártyát fog használni. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel, elutazás előtt szükséges számlát nyitnia. (Javasolt a dombornyomott bankkártya választása a szélesebb elfogadottság miatt.)
 • Lakcímigazolás szükséges. (A lakcímkártya nem elég!) Ezt az Állami Népességnyilvántartó Hivatal (ÁNH) vagy a helyi önkormányzat adja ki önnek.

Kövess minket!